Recensies

Willem – 37 jaar
6 februari 2022

Mijn bezoeken aan Maaike waren precies wat ik nodig had. Ik heb een lastige tijd gehad voor ik bij haar kwam en had niet het gevoel dat ik met mezelf in contact stond. Maaike vertelt je niet wat je moet doen, maar geeft je de tools om daar zelf achter te komen. En om daar vervolgens mee om te gaan. Ik kan inmiddels zeggen dat ik de persoon ben die ik altijd al wilde zijn. Ik ben gelukkiger dan ik ooit geweest ben, omdat ik eindelijk echt in contact met mezelf sta. Maaike heeft me daar waanzinnig mee geholpen.

Romy (23 jaar)
23 juli 2020

Toen ik twee jaar geleden voor het eerst bij Maaike langskwam, zat ik vrijwel continu in mijn hoofd en was ik niet in contact met mijn lichaam. Maaike leerde mij door vele oefeningen en gesprekken meer naar binnen te durven kijken en zodoende te leren voelen. Tijdens de gesprekken gaf Maaike mij adviezen en bood mij andere perspectieven aan, op een bijna moederlijke manier. Zo gebruikte zij bijvoorbeeld regelmatig voorbeelden van situaties uit haar eigen leven. Hierdoor was zij heel toegankelijk en wist ze een veilige omgeving te creƫren om aan mijn doelen te werken. Inmiddels heb ik veel geleerd over mijn gevoelens en heb ik vooral meer bewustzijn ontwikkeld over mijn gevoelsleven. Daarnaast ben ik meer open-minded geworden en heb ik mij meer los weten te maken van starre denkwijzen die ik voorheen had. Daar ben ik Maaike erg dankbaar voor.

Claire
19 november 2017

Mijn bezoeken aan Maaike hebben me veel inzichten gegeven. Het was niet altijd even makkelijk, maar ik ben er enorm door gegroeid. Heel veel dank hiervoor.

Adinda
27 juli 2016

Maaike van Leur is de enige therapeut die mij heeft weten te helpen. Ze is direct, fel, eerlijk maar alles in verbinding en met veel warmte. Ze leert me nog steeds elke sessie zo veel over mij en over eigenwaarde en zelfvertrouwen.
Haar ‘gevoel’therapie is ook zeker een eyeopener geweest, waar mijn lichaam en geest eerst redelijk ver van elkaar verwijderd waren zijn ze nu meer een eenheid. Het is een geschenk om momenten te kunnen voelen en met de slechte om te kunnen gaan. Ik leef meer in verbinding met mezelf maar vooral ook met anderen.
Maaike is een geweldige haptotherapeut en inspireert mij elke keer weer om goed voor mezelf te zorgen en tegelijkertijd het beste in mijzelf te ontdekken.

Stefan
2 december 2015

Voordat ik bij maaike kwam wist ik niet waar ik en mijn lichaam toe in staat waren.

Bij mij hebben de behandelingen bijgedragen aan meer zelfvertrouwen, minder zelfmedelijden en heb ik me beseft dat ik meer (aan)kan dan ik wist.

Een oefening die mij bij is gebleven is tijdens het tweede gesprek. Hierbij moest ik eerst met open ogen op een evenwichtsbal gaan staan. Mijn eerste reactie was, “ojee”. En vervolgens ging ik er snel opstaan.

Waarop maaike vroeg, waarom ga je er zo snel opstaan als je verstand “ojee” zegt. Dit bleek bij mij een gewoonte te zijn, als ik iets eng vond en iets moest doen, wilde ik het zo snel mogelijk achter de rug hebben. Hierdoor kreeg mijn gevoel geen aandacht. De eerste keer ging dan ook falikant mis. Vervolgens moest ik met m’n ogen dicht erop gaan staan, dit ging top.

Hierdoor besefte ik dat mijn lichaam zichzelf kon redden zonder dat ik daar teveel aan hoef te doen.

Verder was het voor mij belangrijk dat maaike recht door mij heen keek en doorvroeg op het moment dat ik dichtsloeg.

Door de behandelingen en het inzicht sta ik veel sterker in mijn schoenen en zou het zo weer doen, als dit nodig zou zijn.

Veel succes met de eventuele behandelingen.