Haptonomie Delft

Alles wat je aandacht geeft groeit

Maaike van Leur

Het contact met mensen en het tijdelijk meelopen op hun levenspad is voor mij een voorrecht. Mijn ervaring als partner en moeder van 3 dochters kan ik goed gebruiken in het ontwikkelingsproces van de mensen die ik begeleid.

Haptotherapie

Haptotherapie

Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie met het lichaam als instrument. Aanraken is de meest directe en meest krachtige manier om je in contact te brengen met je eigen gevoelens; dat brengt je dichter bij jezelf en bij wat je werkelijk voelt. Daarom is aanraken het instrument van de haptotherapeut.

Lees meer
Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding

Door meer gevoel te krijgen voor jezelf, elkaar en het kindje beleef je de zwangerschap bewuster en de bij zwangerschap en bevalling behorende ongemakken anders, milder. Het is gebleken dat vrouwen die tijdens de bevalling contact met hun ( onder) lijf kunnen houden, meer verzachten en minder last van angst en pijn hebben. De rol van de partner, ter ondersteuning van de moeder, dmv aanraken en ook uitnodigen naar de pijn toe te gaan, zal daarom groter zijn dan die in de reguliere begeleiding.

Lees meer
Relatiebegeleiding

Relatiebegeleiding

Als je trouw blijft aan jezelf, groeit je zelfvertrouwen. Door dat zelfvertrouwen kun je je ook toevertrouwen aan een ander. Dit is een belangrijk gegeven binnen een (liefdes)relatie. Je kunt ook zeggen "op eigen benen staan, in relatie met je partner" Deze vorm van autonomie streven we na in de haptonomische relatiebegeleiding; in contact zijn met jezelf en van daaruit verbinding maken met de ander.

Lees meer